آب و هواشناسی سینوپتیک

آب و هواشناسی سینوپتیک

مطالب مختلف در مورد اقلیم ایران و جهان.دانلود نرم افزارهای اقلیمی و داده های هواشناسی.عضویت در گروه اقلیم شناسان ایرانی
آب و هواشناسی سینوپتیک

آب و هواشناسی سینوپتیک

مطالب مختلف در مورد اقلیم ایران و جهان.دانلود نرم افزارهای اقلیمی و داده های هواشناسی.عضویت در گروه اقلیم شناسان ایرانی

بررسی بارش های شدید و حدی خرم آباد

بارش های شدید و حدی شهر خرم آباد، همراه با مسیریابی سیکلونی سیستم های بارش زا و سیستم های غیر بارشی این شهر

مقاله دانشگاه فردوسی مشهد


محمد میر

تداوم بارش برف و باران در کشور

تداوم بارش برف و باران در کشور

باران پاییزی

مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی ضمن اشاره به بارش برف در ارتفاعات کشور از ورود سامانه بارشی جدید طی امروز خبر داد.

احد وظیفه در گفت وگو با ایسنا اظهارکرد: براساس تحلیل آخرین نقشه‌های هواشناسی و خروجی مدل‌ها، سامانه بارشی طی امروز (۲۳  آبان) از سمت جنوب غرب و غرب وارد کشور شده و تا روز جمعه (۲۵ آبان) در استان‌های واقع در جنوب غرب، برخی نقاط غرب،‌ جنوب، شمال غرب، مرکز، بخش‌هایی از یزد، دامنه‌های جنوبی البرز در استان‌های زنجان، قزوین، البرز و تهران سبب بارش باران و در مناطق جنوبی رعد و برق و وزش باد شدید خواهد شد.

وی ادامه داد: در این مدت بارش در ارتفاعات البرز مرکزی در استان تهران، البرز،‌ سمنان، قزوین و ارتفاعات زاگرس مرکزی در شمال غرب خوزستان،‌ کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری و غرب لرستان به صورت برف و مه آلود پیش‌ بینی می‌شود.

مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی در ادامه تصریح کرد: شدت بارش در این سه روز در شمال خلیج فارس و در استان خوزستان،‌ شمال بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد،‌ چهارمحال و بختیاری، جنوب اصفهان و شمال فارس است.

به گفته وظیفه همچنین در سه روز آینده نواحی غربی و مرکزی خلیج فارس و سواحل بوشهر و خوزستان به سبب وزش باد شدید موقت رگبار باران و رعد و برق مواج پیش‌بینی می‌شود.

وی در پایان درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده گفت: آسمان تهران روز پنجشنبه (۲۴ آبان) نیمه ابری تا ابری در بعضی ساعات بارش باران با حداقل دمای ۷ و حداکثر دمای ۱۳ در روز جمعه نیمه ابری در بعضی ساعات بارش باران با حداقل دمای ۸ و حداکثر دمای ۱۴ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

باران‌ پاییزی کم‌آبی‌ها را جبران نمی‌کند

باران‌ پاییزی کم‌آبی‌ها را جبران نمی‌کند

بارش باران پاییزی در تهران

رئیس مرکز ملی خشکسالی با بیان اینکه سهم پاییز ۲۵ درصد از کل بارش‌های سال است، گفت: از ابتدای پاییز تا دیروز (۲۲ آبان ماه) میانگین بارش کل کشور ۳۵.۵ میلی متر بود که نسبت به بلندمدت حدود ۱۴ میلی‌متر بیشتر است و پیش‌بینی می‌شود که تا پایان فصل پاییز بازندگی‌ها در حد نرمال یا بالاتر از نرمال باشد، با این وجود خشکسالی‌های انباشته و افت شدید آب‌های زیرزمینی جبران نمی‌شود.

خوشبختانه پاییز امسال روی خوشی به ایران نشان داده و از ابتدای این فصل شاهد بارندگی‌های نرمال و حتی بیشتر از حد نرمال در غالب مناطق کشور هستیم. صادق ضیائیان در گفت‌وگو با ایسنا اظهارکرد: از اول مهر تا روز گذشته (۲۲ آبان) میانگین بارش بلندمدت کشور ۲۱.۶ میلی‌متر و برای مدت مشابه در سال گذشته، ۱۱.۲ میلی‌متر ثبت شده است بنابراین در ایران نسبت به بلندمدت حدود ۱۴ میلی‌متر و نسبت به سال قبل حدود ۲۴ میلی‌متر افزایش بارش وجود دارد.

تهران ۴۴ میلی‌متر بارندگی داشت

این کارشناس سازمان هواشناسی در مورد شرایط بارشی استان تهران اظهارکرد: از اول مهر تا ۲۲ آبان، استان تهران ۴۴.۷ میلی‌متر بارش دریافت کرده این در حالیست که در این بازه زمانی بارش سال قبل تهران ۹.۲ میلی‌متر و بارش بلندمدت تهران ۲۹ میلی‌متر بود بنابراین نسبت به درازمدت ۱۵.۷ میلی‌متر افزایش بارش رخ داده است.

رئیس مرکز ملی خشکسالی ضمن اشاره به اینکه در اغلب استان‌ها از ابتدای مهر تاکنون نسبت به متوسط بلندمدت افزایش بارش ثبت شده است، استان‌های پربارش و کم‌بارش را برشمرد و گفت: در استان‌های ایلام، بوشهر، خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد نسبت به بلندمدت این استان‌ها افزایش بارش قابل توجه ثبت شده است. از سوی دیگر در استان‌های اردبیل، آذربایجان شرقی، سیستان و بلوچستان، زنجان و قزوین نسبت به میانگین بلندمدت این استان‌ها بارش کمتری دریافت شده است.

ضیائیان در ادامه در پاسخ به پرسشی در مورد تاثیر بارش‌های اخیر در جبران کمبود منابع آبی تصریح کرد: برای پاسخ به این سئوال باید بدانیم پاییز به طور نرمال چه سهمی از بارش‌های کل سال زراعی را دارد.  بارش‌های پاییز سهم ۲۵ درصدی از کل بارش‌های یک سال آبی دارد، بدین ترتیب که سه درصد از کل بارش‌های کشور در طول سال برای مهر، هشت درصد برای آبان و ۱۴ درصد برای آذرماه است.

باران‌های پاییز ۶ درصد بیش از حد نرمال

وی با بیان اینکه مهر و آبان ۱۱ درصد از بارش‌های کل کشور را شامل می‌شوند، گفت: بررسی آوردهای بارشی نشان می‌دهد که تاکنون این ۱۱ درصد سهم مهر و آبان تامین شده و حتی حدود شش درصد جلوتر از بارش نرمال طی این دو ماه هستیم و پیش‌بینی می‌شود که تا پایان پاییز امسال در غالب مناطق کشور بارش‌ها در حد نرمال یا بیشتر از حد نرمال باشد و به احتمال قوی، پاییز امسال ۲۵ درصد سهم بارشی خود را دریافت می‌کند.

رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی در پایان با تاکید بر اینکه خشکسالی و کمبود شدید آب در ایران به این آسانی جبران نمی‌شود، تصریح کرد: با اینکه ۱۳ میلیمتر بارش بیشتر از ابتدای مهر تاکنون خوشحال کننده است  اما برای جبران خشکسالی‌های متمادی به هیچ وجه کافی نیست چون در ۱۱ سال آبی گذشته حتی یک بار هم ترسالی نداشتیم و بارش‌ها زیر نرمال یا نهایتا در حد نرمال بوده است، در نتیجه این شرایط هم منابع آب‌های زیرزمینی و آب‌های ذخیره‌شده پشت سدها به شدت افت کرده است و حداقل باید ۱۱ سال بارش بالای نرمال داشته باشیم تا این وضعیت جبران شود.