آب و هواشناسی سینوپتیک

آب و هواشناسی سینوپتیک

مطالب مختلف در مورد اقلیم ایران و جهان.دانلود نرم افزارهای اقلیمی و داده های هواشناسی.عضویت در گروه اقلیم شناسان ایرانی
آب و هواشناسی سینوپتیک

آب و هواشناسی سینوپتیک

مطالب مختلف در مورد اقلیم ایران و جهان.دانلود نرم افزارهای اقلیمی و داده های هواشناسی.عضویت در گروه اقلیم شناسان ایرانی

هایان قدرتمندترین توفان جهان

تصاویر ناسا از قدرتمندترین توفان جهان

  تصاویر ناسا دیدگاه‌های جدیدی را در خصوص قوی‌ترین توفان‌ زمین ارائه می‌دهند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این تصاویر از ابزار «ژرفاسنج مادون‌قرمز جوی ناسا» (AIRS) بر روی بورد سفینه‌ فضایی Aqua ناسا و همچنین scatterometer باد اقیانوسی OceanSAT-2 متعلق به سازمان تحقیقات فضایی هند به دست آمده است...

بر اساس اطلاعات «مرکز هشدار توفان مشترک دریایی » ایالات متحده، توفان «هایان» دارای بادهایی پیوسته با سرعت بیشینه 314 کیلومتر در ساعت و تندبادهایی با سرعت بیش از 379 کیلومتر در ساعت، درست پیش از فرود در مرکز فیلیپین بوده است.

این موضوع آن را به یکی از قدرتمندترین توفان‌هایی تبدیل می‌کند که تاکنون ثبت شده است.

به گفته مقامات آب و هواشناسی فیلیپین، این توفان که در زبان محلی «توفان یولاندا» خوانده می‌شود، با بادهای مداوم با سرعت بیشینه 235 کیلومتر در ساعت و تندبادهایی با سرعت بیش از 275 کیلومتر در ساعت به ساحل رسید.

دو تصویر دریافتی از AIRS این توفان قدرتمند را در نور مادون قرمز به نمایش می‌گذارد.

زمانی که تصویر سمت چپ دریافت شد، توفان در 344 کیلومتری جنوب-جنوب شرقی مانیلا بود و زمانی که تصویر سمت راست دریافت شد، توفان سریع در مرکز غرب فیلیپین بود و مطابق پیش‌بینی‌ها به ویتنام خواهد رسید. 

سردترین دماهای ابر فوقانی (cloud-top) با شفاف‌ترین سایه‌های بنفش‌رنگ نشان داده شده‌اند و مکانی را که سنگین‌ترین باران هایان در حال رخداد است، نشان می‌دهد.

تصویر دیگر از scatterometer راداری OSCAT بر روی ماهواره OceanSAT-2 متعلق به سازمان تحقیقات فضایی هند بادهای سطح اقیانوسی هایان را در تاریخ ششم نوامبر به نمایش می‌گذارد.

داده‌های باد توسط دانشمندان مستقر در آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا در کالیفرنیا و با استفاده از یک الگوریتم به دست آمد.

این الگوریتم بازیابی باد پیشرفته برای شرایط گرمسیری طراحی شده و رنگ‌ها سرعت باد و پیکان‌ها مسیر باد را نشان می‌دهند.   

 

طوفان سهمگین هایان در فیلیپین و بحران‌های ناشی از آن، نشست بین‌المللی تغییرات جوی سازمان ملل متحد در ورشو، پایتخت لهستان را نیز تحت تاثیر قرار داده است. همزمان با وقوع این طوفان گروهی از فعالان محیط زیست در اطراف سالن برگزاری نشست گردهم آمدند و یافتن راه‌حلی برای کمک به فیلیپین و جلوگیری از پیامدهای مخرب تغییرات جوی در این کشور را از حاضران در این اجلاس بین‌المللی خواستار شدند.

سخنگوی این گروه می‌گوید: درخواستی بزرگتر از این نمی‌توان از این مذاکرات داشت. در این نشست باید به دنبال مکانیسم‌هایی باشیم که بتوان به کمک آن جلوی تخریب‌های بیشتر ناشی از تغییرات شدید آب و هوایی را گرفت. ما اکنون نیازمند امکاناتی هستیم که بتوانیم بواسطه آنها جلوی وقوع دوباره این ویرانی‌ها را بگیریم.

روز دوشنبه نیز نماینده هیات فیلیپینی در مراسم افتتاحیه این نشست طی سخنانی خطاب به شرکت‌کنندگان در این اجلاس بین‌المللی، اقدامات سریع برای جلوگیری از وقوع دوباره طوفان‌های ویرانگری نظیر هایان را در کشور خود و سایر کشورهای آسیب‌پذیر از پدیده تغییرات جوی زمین خواستار شد.

 

   

منبع:ایسنا

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد